Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vámpírnaplók 1.évad

 Hazatérés

Stefan, a vámpír visszatér gyermekkora színhelyére, Mystic Falls városába, ahol a helyi iskolában próbál új életet kezdeni. Megismerkedik Elenával, aki rési szerelmére emlékezteti, Időközben különös támadások történnek a város környékén, annak ellenére, hogy ő maga megfogadta, többé nem iszik emberi vért. a gyilkosságok hátterében bátyja, Damon áll.
The Night of the Comet 2009. szeptember 17. Az elfelejtett éjszaka 2010. július 2. 1x02
Vicet megtámadja vámpír kedvesének bátyja, Damon, de nem öli meg. Stefan ráhatással eléri ugyan, hogy a lány ne emlékezzen semmire, de Damon nem áll le, sőt minden eszközt bevet öccse meggyőzésére arról, hogy a tökéletes hatalomhoz emberi vérre van szüksége. Stefn azonban nem hajlandó több embert megölni.
Friday Night Bites 2009. szeptember 24. Péntek esti frász 2010. július 9. 1x03
Damon egyre erőszakosabban próbál meg Elena közelébe férkőzni, de Stefan egy nyaklánc segítségével misztikus védelmet nyújt neki. Bonnie-nak látomásai vannak, és lassan elhiszi, hogy őseihez hasonlóan ő is boszorkány. Stefan bejátssza magát a futballcsapatba, ám a mérkőzés előtt Damon újra lecsap: megtámadja Tannert, a csapat edzőjét.
Family Ties 2009. október 1. Áll a bál! 2010. július 16. 1x04
A nyomozás lezárul, miután a város vezetése megerősíti, hogy állattámadások történtek. Mindenki az alapítói bálra készül, ahol a társalgás mellett régi ereklyéket is bemutatnak. Damon és Stefan is ott van. Elenát zavarja, hogy Stefan szinte semmit nem árul el magáról, míg Damon megkezdi szembefordító hadjáratát. Bonnie retteg frissen felfedezett képességeitől.
You're Undead to Me 2009. október 8. Halhatatlan évek 2010. július 23. 1x05
Stefant váratlanul felismeri egy idős férfi. Elena egy tévés segítségével megtalálja azt a régi esetet a televízió archívumában, amire az illető úr utalt. Ezek után követeli Stefantól, hogy fedje fel valódi kilétét. Közben Stefannak sikerül kivonnia a forgalomból Damont. Terve tökéletesnek tűnik, ám Damon, Caroline-t megigézve kijut fogságából.
Lost Girls 2009. október 16. Tékozló lányok 2010. július 30. 1x06
Damon elkapja Vickyt és vámpírrá változtatja. Miután Elena megbizonyosodott arról, hogy Stefannal valami nagyon nincs rendben, a fiú mindent elmond a kilétéről, aminek hallatán Elena úgy dönt, megőrzi ugyan a titkát, de nem akar így együtt lenni vele. A városvezetés közben megindítja a vámpírok elleni titkos hajszát.
Haunted 2009. október 29. Elátkozva 2010. augusztus 6. 1x07
Stefan megpróbál segíteni Vickyn vámpírrá válása után. arra az útra terelné a lányt, amelyen ő halad: olyan élet felé, amellyel nem árthat az embereknek. A lány azonban nehéz eset, és nem tudja csillapítani új vágyát. Elenára támad, amiért Stefan megöli. Az eset miatt Jeremy kiborul, ezért Elena arra kéri Damont, hogy vegye el az emlékeit.
162 Candles 2009. november 5. 162 gyertya 2010. augusztus 13. 1x08
Stefant meglátogatja egy régi barátja, hogy a születésnapján meglepje. A meglepetésben Elena is részesül, mikor meglátja Stefan házában flangálni. Damon tovább csiszolja fondorlatos tervét, s hogy a helyiek ne rájuk gyanakodjanak, újabb gyilkosságát Lexire hárítja, akit aztán meg is öl. Stefan úgy dönt, végérvényesen rendezi a számlát Damonnal.
History Repeating 2009. november 12. A múlt kísértetei 2010. augusztus 27. 1x09
Damon megfélemlítéssel próbálja visszaszerezni a nyakláncot Bonnie-tól, akit régi őse kísért.Barátnje rettegése láttán Elena Stefanhoz fordul segítségért, aki egy görbe este során kiszedi testvéréből a szörnyű igazságot a nyakláncról. Damon a kő segítségével akarja életre kelteni egykori szerelmét, akiről kiderül, hogy nem halt meg.
The Turning Point 2009. november 19. Fordulópont 2010. szeptember 3. 1x10
Logan visszatérésével újabb gyilkosság történik a városban, ezért Stefan úgy dönt, mágsem áll tovább. Damonnal nyomába erednek a férfinak, ám az foglyul ejti Damont. Alaric, az új történelemtanár is összeszűri a levet Logannel, és hamarosan hidegre teszi őt. A történtek ellenére Stefan továbbra sem akar együtt maradni Elenával.
Bloodlines 2010. január 21. Vérvonal 2010. szeptember 10. 1x11
Elena balesetet szenved, de Damon a közelben van és segít rajta. Magával viszi Georgiába, felkeresnek egy boszorkányt, aki elmondja a férfinak, hogy a templom alatt lévő sírhoz nem tud hozzáférni, amíg nem töri meg Emily átkát. Stefan elmondja Elenának, hogy ő mentette meg a lányt, amikor az a szüleivel és az autójukkal a folyóban zuhant.
Unpleasantville 2010. január 28. Jövevények 2010. szeptember 17. 1x12
Újabb vámpírok érkeznek a városba. Stefan és Damon számára egyre világosabbbá válik, hogy társaik is Katherine újraélesztésén fáradoznak. Ehhez viszont Emily átkát kellene megtörni a megfelelő varázsigével, amit Elena egyik leszármazottja jegyzett fel egy naplóba. Stefan látszólag lepaktál Damonnal, és megígéri, hogy segít lejutni a sírhelyhez.
Children of the Damned 2010. február 4. Az átok 2010. szeptember 24. 1x13
Damon és Stefan felfedezik Annát, aki több, mint száz éve bujkál előlük. Kiderül, hogy Anna is Jonathan Gilbert naplóját akarja megszerezni. Bonnie a szerelmes csókból rájön, hogy a csapos fiú is vámpír, aki kimondottan rá vadászik. Alaric bevallja Stefannak, hogy Damon miatt jött Mystic Fallsba és szeretné végre megtudni, hogy mit tett a feleségével.
Fool Me Once 2010. február 11. Ébredések 2010. október 1. 1x14
Anna ráeszi Damont, hogy dolgozzanak együtt a vámpírok felélesztésében. Az átok megtöréséhez a két boszorkányt, Bonnie-t és nagymamáját kényszerítik, akik fel is tárják a templom romjai alatt lévő sírhelyet. Damon nem találja Katherine-t, Anna viszont sikeresen újraéleszti az édesanyját. Ám a vér, amit Damon Katherine-nek vitt volna, több vámpírt is visszahoz.
A Few Good Men 2010. március 25. Anya csak egy van 2010. október 8. 1x15
Miután felnyitották a vámpírok sírhelyét, és Katherine-t nem találták ott, elena azn fáradozik, hogy kiderítse, ki lehet az édesanyja, és talál is nyomot, amelyen elindulhat. Felkeresi vélt anyja egyik régi barátnőjét, aki el is mondja neki, hogy Isobel valóban terhes volt, ám a terhessége miatt el kellett szöknie.
There Goes the Neighborhood 2010. április 1. Jószomszédi iszony 2010. október 15. 1x16
A kriptából kiszabadult vámpírok egyelőre rejtőzködve élnek Mystic Fallsban, és úgy készülnek tervük megvalósítására, hogy visszafoglalják jogosnak vélt otthonaikat. Jeremy rájön, hogy Anna is közéjük tartozik. Matt, Caroline és Stefanék páros randit szerveznek, ám az rossz véget ér, miután Matt anyja összeszűri a levet Damonnal.
Let the Right One In 2010. április 8. A véremet adom érted 2010. október 22. 1x17
A kiszabadult vámpírok foglyul ejtik és megkínozzák Stefant. Kiszabadításához Damon és Elena Alaric segítségét kéri. Az akció során Elena a vérét adja Stefannak, és ezzel megmenti az életét. Jeremy noszogatja Annát, változtassa át vámpírrá. Alány már-már ráállna, ám megtalálják Vicky holttestét, és Anna rájön, hogy a fiú leginkább miatta akart vámpír lenni.
Under Control 2010. április 15. Új ellenfél 2010. október 29. 1x18
Stefan szinte mindig az emberi vérre gondol, és noha Elena mindenben megpróbál segíteni, nem tud ellenállni a kísértésnek. A városban ezalatt megjelenik John Gilbert, Elena apjának testvére. beszámol arról, hogy a szomszédos megyében több vérbankot is kifosztottak és rejtélyes eltűnések voltak. Damon hamar "kezelésbe" veszi az urat.
Miss Mystic Falls 2010. április 22. Szépségek és szörnyetegek 2010. november 5. 1x19
A kisváros szépségversenyre készül. Stefan, noha állítja, hogy teljesen rendbe jött, újra elveszíti a fejét és megtámadja az egyik lányt. Elena meglepő lépésre szánja el magát, elkábítja a fiút és Damonnal együtt bezárja a házuk pincéjébe. Pearl egy tárggyal próbálja kiengesztelni Damont, amelyet hajdan Jonathan Gilbert alkotott és amire John Gilbertnek is fáj a foga.
Blood Brothers 2010. április 29. Vértestvérek 2010. november 12. 1x20
Damon és Alaric egy cím alapján Isobel nyomára bukkan. a helyszínen csak egy fiatal vámpír találnak, akit John Gilbert bízott meg a kémkedéssel. Stefan továbbra is a pincében raboskodik és próbál megbékélni bűntudatával. Már a halált fontolgatja, amikor Elena erőt önt belé. Pearl és Anna úgy dönt, hogy elhagyják a várost, mert nincsenek biztonságban.
Isobel 2010. május 6. Isobel megjelenik 2010. november 19. 1x21
Isobel megkéri volt férjét, hogy hozzon össze egy találkozót a lányával, akivel nagyon ellenségesen viselkedik. Megfenyegeti, hogyha nem szerzi meg Damontól Jonathan Gilbert találmányát, végez a szeretteivel. Elena meggyőzi Damont, hogy adja át neki a szerkezetet, de előtte Bonnie vegye le róla az átkot. Nem is sejti, hogy Bonnie nem hatástalanította.
Founder's Day 2010. május 13. Alapítói bál 2010. november 26. 1x22
Az alapításnapi parádéra készül a város. A kripta vámpírjai ekkorra terveznek támadást a lakók ellen. Ám egy besúgónak köszönhetően a titkos tanács fel tud készülni. A vámpírok Gilbert szerkezetétől erejüket vesztik, így begyűjtik őket, hogy elődeikhez hasonlóan elégessék a vérszívókat. Damon és Stefan Bonnie segítségével megmenekül, Anna viszont meghal.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 25352
Hónap: 519
Nap: 10